Vragen.DigitaleFotografieTips.nl

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

In this Discussion

Tagged

Minolta AF objectieven op Sony SLT A58 of Nikon d3200
 • Ik twijfel tussen de aankoop van een Nikon d3200 (vanwege de weinige ruis bij hoog ISO en vanwege zijn prijs en diverse andere pluspunten) en de Sony SLT A58.

  De laatste vooral omdat ik in het bezit ben van diverse Minolta AF objectieven (en 2 analoge Minolta AF camera’s) nl de volgende

  Minolta 28 mm 1:2.8 22
  Minolta 50 mm 1:1.7 22
  Sigma 35-135mm 1:4 – 5.6
  Sigma 75-300 1:4 – 5.6

  Mijn vraag is als volgt: kan ik de bovenstaande objectieven probleemloos gebruiken op de Sony SLT A58 of op misschien een andere Sony camera? Ik heb nl ook polarisatie lenzen e.d voor deze objectieven. Dan zou het denk ik de moeite waard zijn om de duurdere Sony camera aan te schaffen.

  Of is het mogelijk een tussenring aan te schaffen zodat deze op de Nikon bevestigd kan worden?
 • 12 Reacties sorted by
 • Hallo Eleonorap,

  Beide camera,s hebben in de hoge iso best wel redelijk veel ruis. Ik zelf maak gebruik van een A77 maar mijn vrouw heeft een A58, dit om lenzen te kunnen uit wisselen.
  Nu heeft mijn schoonzoon een nikon 3200 en bij iso 400 wordt het al trickie. Als je al minolta lenzen hebt zou ik toch gaan voor de A58 of de duurdere a57 of A65. Je kan namelijk de minolta lenzen goed op de sony gebruiken en zelfs de analoge lenzen zullen werken alleen werkt dan de AF niet dus met de hand scherp stellen. Je kan natuurlijk met je minolta lenzen naar de winkel gaan en het uitproberen.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, en succes met je aankoop.

  Mvg Cor
 • Hallo Cor,

  Dank je wel, het gekke is dat ik net ook een antwoord gekregen heb van een fotozaak die beide camera's verkoopt en hier in gespecialiseerd zijn, en zij beweren dat deze AF lenzen niet gebruikt kunnen worden op een Sony. Zie onder...

  "Uw huidige lenzen kunnen niet zomaar op de Sony SLT A58 gebruikt worden, of een ander huidig Sony model. De lenzen zouden geschikt gemaakt moeten worden, en dat is met uw modellen helaas niet mogelijk.

  Een adapter welke het mogelijk maakt om de lenzen op een Nikon body te plaatsen is niet interessant. Alle automatische functies worden niet ondersteund. Dus geen lichtmeting, geen automatische belichting, geen scherpstelling.... U zou alles zelf moeten instellen. Daarnaast is het niet interessant omdat de lenzen welke u op de D3200 door de hoge megapixel waarde ook van zeer goede kwaliteit dienen te zijn. Uw lenzen voldoen daar niet aan. Het fotoresultaat zal dus erg tegenvallen."

  Het probleem is dat ik in Griekenland in een dorp op een eiland woon en geen fotozaak met deze camera's in de buurt heb...en ze ook in Nederland veel goedkoper zijn...

  Heeft u zelf ervaring met soortgelijke Minolta lenzen als ik aangegeven heb op Sony camera's? Het zijn alle 4 autofocus lenzen. En handmatig scherpstellen is ook geen probleem, zou wel fijn zijn als de lichtmeting gewoon werkt...

  Met vriendelijke groet,

  Eleonora
 • Aha nee daar was ik niet van op de hoogte sorry. Normale minolta lenzen passen gewoon op een sony, maar of dat met AF lenzen zo is was mij niet bekend. Heb een tijdje een minolta 70-300 op mijn A580 gehad en dat werkte perfect. Nu maak ik met mijn A77 alleen gebruik van licht sterke lenzen.
  Jammer had je graag verder geholpen, in ieder geval succes met je speurtocht in deze.

  Kalispera en tot horens.
 • Dank!! Ik heb iemand gevonden met een Sony a55, daar mag ik ze op uitproberen...

  Kalinichta!!
 • Laat even weten of het gelukt is ben er wel nieuwsgierig naar. En welk eiland woon jij dan, ik kwam altijd op Karpathos.

  Mvg Cor
 • Ik woon op Lesbos, ben op dit moment hard aan het werk (hoogseizoen toerisme) maar laat het je weten zodra ik meer weet!!!
 • Hallo Cor,

  Ik heb net al mijn lenzen uitgeprobeerd op een Sony A55 en het werkt als een trein, geweldig...helaas geen geld voor een A55 maar heb net een A37 gekocht..moet even geduld hebben en hoop dan dat ik er veel plezier van heb!! :D
 • Gelukkig maar dat al je lenzen werken, vond het al vreemd. Ik snap het ook wel ze willen natuurlijk ook lenzen verkopen die leveren het meeste geld op.
  Heel veel plezier met je aankoop, en die A37 is ook een goed toestel hoor. Trouwens er is een A58 en dat is ook een fijne camera ik heb hem hier van mijn vrouw kost hier, body €449,-. Ik weet niet wat de A37 kost maar misschien het overdenken waard. De A58 is eigenlijk de verbeterde A57 maar wel goedkoper dan de A57. De A58 is tevens iets makkelijker maar wel goede functies en is 20 mp en kantelbaar scherm.
  Succes en nog een fijn seizoen.

  Mvg Cor
 • Hierbij nog even de reactie van cameranu.nl

  Uw stelling dat Minolta objectieven zonder probleem kunnen worden gebruikt op de moderne Sony camera's is helaas niet geheel correct.
  Een groot aantal oudere Minolta objectieven die niet zijn voorzien van electronica, kunnen niet zonder meer gebruikt worden.
  Er zijn inderdaad een aantal modernere Minolta objectieven die kunnen worden gebruikt, er zijn echter ook gevallen bekend van Minolta objectieven die schade hebben toegebracht aan Sony vattingen/spiegels.
  Derhalve dat wij er veiligheidshalve niet zonder meer van uit gaan dat eea mogelijk is.


  Ik heb verder niks kunnen vinden over deze problemen op Internet, is er iets bij iemand bekend? Ik kan een a37 2e hands overkopen voor 280 Euro met kitlens 18=55mm, heb helaas niet meer uit te geven anders was ik zeker voor de a57 gegaan, zal nog even naar de prijs kijken van de a58..

  Morgen weer aan het werk, bedankt voor de hulp!

  Eleonora
 • Ik ben in bezit van een Sony A200 en alle AF minolta objectieven passen uitstekend. Geen enkel probleem. Het gaat dus om AF objectieven behorende bij de Dynax camera's van Minolta. Oudere MD-objectieven zijn een heel ander verhaal. Passen alleen via adapter, maar of je dat wil....
 • Alle oude Minoltalenzen, ook de MD en MC (wel met adapter) passen of Sony's. Bij sommige oudere AF lenzen kan het wezen dat de ddl lichtmeting bij flitsen niet werkt. Op de nieuwere lenzen zitten 8 contactpunten, bij de oudere 5. Je kunt altijd bijregelen of met de hand instellen. Gebruik zelf een A900 en oude MD passen met een adapter zonder problemen.
 • Op de nieuwe SLT camera's is het niet mogelijk oudere lenzen te gebruiken. Heb zelf pas een tele converter van minolta gehad die steeds een error gaf op mijn A77. Hij geeft steeds aan dat hij niet compatible is met de camera en je kan dan ook handmatig geen foto maken. Ook lenzen willen niet altijd werken. Het is beter bij de aanschaf van dit soort lenzen het uit te proberen op je eigen camera.