Vragen.DigitaleFotografieTips.nl

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

In this Discussion

Tagged

Wat voor fotografie?
 • Een beetje als vervolg op Kenneth's vraag wat we allemaal in onze tas hebben zitten. De website draait nu even en we hebben met elkaar heel wat vragen beantwoordt en ook al wat interessante discussies gehad.

  Wat ik me dan telkens afvraag is wat voor soort fotografie de anderen beoefenen en waar hun interesses liggen op het gebied van fotografie. Bij deze dus de vraag, wat voor soort fotografie doe je?
 • 13 Reacties sorted by
 • Portret, zwart-wit en HDR.


  Groetjes
  Leo
 • Hallo Erik,

  Ik heb vorige week een nieuwe Sony A 580 gekocht en mijn 200 weg gedaan.
  De foto's die ik maak zijn veelal macro of foto's van dieren in de dierentuin en daar kan het van alles zijn zelfs bloemen. Het enige wat ik nog wil aanschaffen is een goede lichtsterke lens bv 17-70 sigma of 24-70 sigma. Verder gebruik ik nog een sigma 120-400 en heb ik nog een tamron 90 macro. Misschien heb jij nog suggesties voor een objectief wat ik hier zou kunnen gebruiken.

  Groetjes Cor Bjorkman
 • Hi Erik,

  Ik doe eigenlijk alles nog. Ben net begonnen en probeer nu nog alles uit. Laatste tijd veel buitenfotografie. Wil binnenkort ergens 'mensen' gaan fotograveren.

  Misschien handig om deze vraag in een soort poll te gooien als die mogelijkheid er is op de site?
 • Een poll is helaas niet mogelijk.. ;)

  Overigens zal ik ook even mijn eigen vraag beantwoorden. Behalve dat ik dan een beter beeld van jullie krijg werkt dat dan ook andersom ;)

  Ik ben zelf ook begonnen met vanalles fotograferen. Al snel werd dat beperkt tot natuur en daarbinnen weer tot voornamelijk landschapsfotografie en macrofotografie. Vooral in de landschapsfotografie heb ik me nu gespecialiseerd.
  Intussen een uitstap gemaakt en wat simpele opdrachtjes gedaan voor wat bekenden en daarmee dus ook wat aan portret/reportage fotografie gedaan, dat wordt vervolgd met wat vervolgopdrachten die nu in de planning staan.

  @Ironsite: voor specifiek advies over een objectief even een aparte vraag openen, dan krijg je vast meer respons ;)
 • Thanks Erik,

  Doe ik
 • Hoi Erik,

  Ik ben zelf ook nog een beginner (een eos 500d sinds november) maar fotografeer vooral veel buiten en tijdens concerten. Wil binnenkort ook eens gaan oefenen met gebouwen en mooie steegjes en geveltjes hier in de historische binnenstad.

  Groeten,
  Matthijs
 • Dieren, dierentuinen, wildlife, natuur, landschap, klein beetje architectuur, portretten en trouwreportage's maar dat is meer op bestelling zal ik maar zeggen en elke zaterdag ben ik de vaste fotograaf van de voetbalvereniging voor o.a. de website en het maandblad. Tevens worden mijn foto's door de vereniging aan de lokale krant geleverd.

  Groetjes Harrie
 • Hallo Erik, een goede vraag die je stelt , haalt ook een beetje de eentonigheid weg.
  Ik ben ook nog maar een beginner met mijn Cannon Powershot g9, ik ben begonnen omdat ik na mijn tweede herseninfarct een hobby wilde en vooral rustig ,ik fotografeer van alles in het bijzonder mijn kleinzoon omdat het gezicht van een ukkie zoveel verschillende karakters toont , erg leuk en soms ontroerend.
  mischien is het ook boeiend om te lezen wat voor foutjes men maakt en hoe deze opgelost worden.
  Ik zelf was bijvoorbeeld op de Zaanse schansen en zag na het checken van enkele foto`s dat in het begin een vet vlek op mijn lens zat , jammer want toen was ik allang op een andere locatie.
  Het is dus verstandig voordat je gaat fotograferen je lens schoon te maken.
  Succes verder en de groetjes , Ed.
 • Vooral vogels met de Olympus e520 + sigma 50-500mm.
  Heel af en toe een landschapje of een macro, maar daar ga ik meestal niet voor op pad.
 • Vooral de Hollandse luchten. Landschap, bos, urban eigenlijk alles wat ik voor de lens krijg wat ik leuk vind. Ik fotografeer al een behoorlijke tijd maar heb me er nooit zo in verdiept dan nu, dankzij de digiwereld en Kenneth natuurlijk. Door Kenneth ben ik betere foto`s gaan maken. Maar ik ben nog steeds amateur en leer elke dag bij. Ik heb een Olympus E500 met standaard lens een een zoom tot 300 mm.
 • Fotografeer vooral mensen: kinderen, gezinnen, portret. Daarnaast trouwerijen, voor bedrijven en uitvaarten. Laatsgenoemde is wel heel bijzonder en intiem om te mogen doen al is er nog niet zoveel vraag naar.
 • Diertuin/steden trips/ verre reizen, van alles.

  Ondanks dat ik met regelmaat aanbiedingen krijg om evenementen, bedrijven, bruiloften etc te doen wil ik fotografie houden als hobby (dus geen betaald werk) ;-)

  http://eosfotografie.nl
  .
 • Natuurfotografie vooral. Landschappen en macro zijn eigenlijk de dingen waar ik me het meest mee bezig houd.