Vragen.DigitaleFotografieTips.nl

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

In this Discussion

Tagged

Koppeling Lightroom met CS2
  • Hoi, voor ik naar de aanschaf van Lightroom overga, een vraagje: kan ik vanuit Lightroom naar CS2 of lukt het enkel bij de hogere versies van CS?
  • 2 Reacties sorted by
  • Hoi Yolanda,

    Dit kan, mogelijk zie je CS2 niet in de standaard edit in... lijst staan, maar je kunt hem handmatig toevoegen als external editor. Je moet wel je aanpassingen vanuit Lightroom als een nieuw bestand exporteren (TIFF/PSD is een optie in het export scherm), want CS2 ondersteunt niet de RAW bewerkingen van Lightroom 3, maar kan natuurlijk wel werken met een 'af' bestand. Je kunt dus eerst je LR bewerkingen doen en die dan naar CS2 sturen voor fine-tunen.

    Je kunt trouwens van de Adobe website een demo van Lightroom downloaden en 30 dagen uitproberen of je met CS2 uit de voeten kunt.
  • Misschien is het handig om even te wachten met de aankoop van Lightroom. Lightroom 4 beta is net uit, kan gratis gedownload worden en blijft bruikbaar tot versie vier definitief verschijnt. Als je nu LR 3.6 koopt, kun je over enkele maanden vermoedelijk opnieuw gaan betalen. En bij LR4 ga je CS2 vermoedelijk niet al teveel missen.