Vragen.DigitaleFotografieTips.nl

Over Vragen.DigitaleFotografieTips.nl

Deze site is onderdeel van DigitaleFotografieTips.nl, een site in 2007 opgericht door Kenneth Verburg die tot doel heeft een informatie- en inspiratiebron te zijn voor beginnende en gevorderde fotografen.

Van het reactieformulier op de hoofdsite wordt goed gebruik van gemaakt, ik (Kenneth) ontvang dagelijks wel een aantal vragen via deze methode, vaak vragen die niet direct aan een artikel te koppelen zijn. Hier ga ik graag op in, maar het drukke schema buiten het werk aan de site zelf om maakt dat ik er niet altijd aan toe kom om alle vragen te beantwoorden. Vervelend, omdat ik de enige ontvanger ben van de vraag en zo de kans kleiner wordt dat deze op tijd of naar wens kan worden beantwoord.

Om de kans toch zo groot mogelijk te maken dat bezoekers van de site hun vragen beantwoord krijgen heb ik een nieuw gedeelte aan de site toegevoegd op vragen.digitalefotografietips.nl. Op deze subsite kun je je vragen stellen en vragen van andere bezoekers beantwoorden. Ik heb er voor gewaakt om er niet het zoveelste forum van te maken, maar het expliciet opgezet met de bedoeling om er vragen te plaatsen. De functionaliteit is beperkt, het is gericht om zo efficient mogelijk je vraag te stellen en een vraag te beantwoorden. Hoewel daarmee niet is gezegd dat er geen ruimte is voor discussie.

Ik hoop dat jullie de moeite willen nemen de site te bezoeken, je eigen vragen te stellen of die van andere te beantwoorden (registratie is in deze twee gevallen vereist).

Je kunt je vraag zelf aan een categorie toevoegen, sleutelwoorden meegeven (tags) en op antwoorden stemmen, deze worden dan hoger in de lijst weergegeven (hoe meer stemmen hoe beter het antwoord is de gedachte). Om de site op te starten heb ik een aantal vragen die ik recent heb ontvangen daar beantwoord. De vragensteller heeft dit via de mail ook te horen gekregen.

Op dit moment heb ik een aantal begin categorieen toegewezen. Je kunt aan je vraag omschrijvende sleutelwoorden meegeven (tags), komt een tag erg vaak voor dan is er een grote kans dat ik een extra categorie daarvoor toevoeg. Wat dat betreft is er zeker in het begin ruimte voor suggesties en om nog wat te sleutelen.

Ik hoop dat jullie dit een nuttige bijdrage vinden!

-- Kenneth Verburg